23948sdkhjf

SMT och Storebro visar Spinnernyhet på AMB

”Det här behåller stabiliteten och möjligheten att bearbeta till sliptoleranser i härdat”, säger Victor Backman, ansvarig för försäljning och projektledning, till Verkstäderna.
Stationerad på mässan och i montern för SMT Machine och Storebro Machine Tools räkning är Victor Backman.

Familjebolagets kanske främsta styrka är kundanpassade maskinsystem och nu på AMB presenterar man ett nytt sådant.

Vilken nyhet visar ni och lite kort om den?

– Microturn, som är ett utvecklat koncept efter Spinners PB/SB-Hårdsvarvar. Systemet behåller stabiliteten och möjligheten att bearbeta till sliptoleranser i härdat, samtidigt som man plockar in fler maskinfunktioner såsom revolver och frässpindel med B-Axel, säger Victor Backman till Verkstäderna.

SMT i Varberg och systerföretaget Storebro delar sedan den 1 januari i år på agenturen för Spinner i Sverige, som bland annat utökar deras sortiment med CNC-styrda fräsmaskiner.

Hur var mottagandet av Spinner på Elmia i år?

– Elmia Verktygsmaskiner blev en lyckad vecka för oss, med nya intressanta projektingångar för Storebro och SMT i samband med Spinner-samarbetet. Men då vi återigen erbjuder SMT:s högeffektiva svarvkoncept ST500 i full skala fick vi även bra respons från befintliga SMT-kunder, berättar Victor Backman för Verkstäderna.

De ställer för första gången ut på AMB i år.

– Jag finns på plats för våra kunder på mässan för att svara på frågor, inte minst rörande Spinners Miocroturn, säger Victor Backman.

Monter: Hall 4, 4A31
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094