23948sdkhjf

Carlfors Bruk maskininvesterar

Företaget förbättrar sitt leveransflöde med hjälp av utrustning från Vebe Teknik.
Carlfors Bruk i Huskvarna grundades 1898. De är en av få aktörer i norra Europa som tillverkar ingformigt aluminiumpulver för användning i bland annat lättbetong, metallicfärger och sprängämnen.

Företaget har investerat rejält de senaste åren för att höja volymer och förbättra effektiviteten. Bland annat har en ny fabrik satts upp och nu levererar de sitt material till kunder över hela världen.

– Vi fraktar våra produkter jorden runt och vikten på emballaget är en stor del av det som levereras. Plastsäckar innebär att våra kunder får mer material för samma pengar, säger Fredrik Målberg, fabrikschef på Carlfors Bruk, enligt ett pressmeddelande.

Carlfors Bruk har i dag två ihopbyggda Manpac-säckfyllare. De har också en Autoseal som luftevakuerar och förseglar säckarna. Företaget förpackar två produktgrupper per skift. Förpackningslinjen sköts av en eller två operatörer.

Vebe Tekniks bas är Björköby som är en tätort i Vetlanda kommun i Jönköpings län.

De är ett ingenjörsföretag med egen tillverkning och service av kundanpassade säckfyllningsmaskiner. De tillverkar säckfyllningssystem för livsmedel, kemi och foderindustrin.

Företaget grundades 1921 med kvarnindustrin som huvudsaklig marknad. 2005 köptes Vebe av nuvarande ägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094