23948sdkhjf

Teknik- och industriklustret växer

Zeiss Mätcenter är ny medlem hos Techtank.
Företaget är med sedan september. Deras bas är Olofström.

Zeiss Mätcenter har kunder i hela Norden. Nu är tanken att skapa fler kontakter i närregionen.

– Genom att vara med i Techtank ser vi att vi kan få större regional exponering för vår verksamhet här, som erbjuder allt från kontraktsmätningar till utbildningar och certifieringar i mätteknik, säger Jari Ojala som är en av tre mättekniker vid företaget, enligt ett pressmeddelande.

Han är specialiserad på industriell 3D-röntgen av typen Metrotom som är unik i Norden. Med dess hjälp går det att göra mätningar av både synliga och dolda ytor och undersöka såväl svetsar som kompletta sammansatta detaljer.

Zeiss Mätcenter i Olofström ingår i avdelningen Zeiss IMT Nordic som har sitt huvudkontor i Stockholm. Verksamheter finns även i Eskilstuna, Birkeröd och Ålborg i Danmark samt Oslo i Norge.

I Olofström har de funnits i tio år. Kunderna finns i princip i alla branscher – till exempel fordon, medicinteknik, livsmedel, flyg, rymd och militär.

Ett exempel på ett stort projekt som de har genomfört är arbete till MAX IV-labbet i Lund. Där gjorde de alla mätningar av magnetstommar vilket var ett uppdrag som pågick under flera års tid.

Techtank är ett klusterinitiativ. Tanken är att stärka konkurrenskraften hos avancerade teknik- och industriföretag, med särskilt fokus på materialbearbetning, i främst Blekinge, men även södra Småland och östra Skåne.





Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11