23948sdkhjf

Mekanotjänst dubblar kapaciteten med stans i världsklass

"Vi kommer att anställa 15-20 personer och göra ytterligare investeringar för cirka 10 miljoner", säger Jens Christensen, vd vid Järvsöföretaget, till Verkstäderna.
Företaget visade sin nyinvestering Trumpf TruPunch 5000 från tyska tillverkaren Trumpf med extra allt, för sina kunder och samarbetspartners. De var inte sena att tacka ja till inbjudan och ett 40-tal gäster samlades.

De ville se en fullutrustad maskin med en lång lista av funktionaliteter för högsta flexibilitet och produktionsekonomi. Bland annat utökade omformningsfunktioner tack vare aktiv dyna, borstbord för repfri bearbetning, tillbakadragbara klovar för maximalt materialutnyttjande och minimerat spill.

– Därmed blir komponenterna väldigt kostnadseffektiva och flyttar fram gränsen för komplexiteten i en stansad detalj, säger Fredrik Eneskjöld vid dotterbolaget Trumpf Maskin i Alingsås, som var på plats, och berättade att det var första gången i Sverige som man levererat en så välutrustad Trumpf TruPunch 5000 till ett företag i Sverige

Vidare finns plats för 120 verktyg, varav samtliga är roterbara i 360 grader.

– Anledningen är att få så snabba omställningstider som möjligt och att det högst ska ta tio minuter att skifta till nästa jobb. Kortare ställtider betyder billigare komponenter, säger Fredrik Eneskjöld.

Koncernen har 140 anställda och omsätter 210 miljoner.

– Konkurrenskraftiga erbjudanden till våra kunder betyder jobb för oss, säger Jens Christensen.

Stanssatsningen är en del av en en större satsning. Ökad produktion inom stansning påverkar hela kedjan med ökat kapacitetsbehov inom kantpressning, svetsning och skärande bearbetning. Därför kommer det anställas upp mot 20 personer till och investeras i fler maskiner.

– För att möta kundernas efterfrågan inför vi också under hösten nattskift, säger Jens Christensen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078