23948sdkhjf

De jagar talanger

NetPort Science Park och Techtank startar en jobbportal för över 100 medlemmar.
NetPort Science Park och Techtank har över 100 medlemmar inom olika branscher.

Många av de här företagen växer men ett av de största tillväxthindren är att det är svårt att hitta den personal som efterfrågas.

För att synliggöra medlemmarnas behov och underlätta att talangerna hittar till innovationsmiljöerna lanseras nu en gemensam jobbportal.

Portalen som har utvecklats är inte en ny platsbank utan en plattform som ska ge en samlad bild av innovationsmiljöernas behov.

– Kluster, science parks och inkubatorer spelar en nyckelroll för att attrahera talanger till regionen i allmänhet och för våra tillväxtföretag i synnerhet. När vi pratar om talanger menar vi personer som bidrar till platsens och arbetsgivarens utveckling, vilket i vår region kan vara allt från verktygskonstruktörer till apputvecklare, säger Lotta Johansson, projektledare på NetPort Science Park, enligt ett pressmeddelande.

Tanken är att belysa möjligheter för både företag och talanger.

Det handlar om att synas i rätt kanaler och nätverk.

Ett annat syfte är att underlätta för personer med spetskompetens som söker jobb eller planerar att söka sig till Blekinge.

– Genom den nya plattformen får vi översikt över vilka specifika kompetenser som efterfrågas just nu. Det gör att vi kan ha tentaklerna ute i vårt dagliga arbete då vi rör oss i relevanta nätverk och kanaler. Den är också ett bra verktyg för oss när vi är ute på exempelvis rekryteringsmässor och arbetsmarknadsdagar på universitet och högskolor, säger Ingela Håkansson, projektledare på Techtank.

Plattformen finns här:

www.talangattraktion.se

Techtank är ett klusterinitiativ i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Tillsammans med näringsliv och samhälle arbetar de för att stärka industrins konkurrenskraft genom insatser inom områdena teknikutveckling och innovation, kompetensutveckling och försörjning samt affärsutveckling och tillväxt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064