23948sdkhjf

Stort intresse för svenskt industri- och innovationsprojekt

"Intresset är väldigt stort för vårt Innovation Race. En av de inbjudna innovatörerna frågade om hon fick ta med sig kollegor om de stod för sina egna kostnader."
Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, är också själv lite nervös för tilltaget att bjuda in ett 40-tal specialister från hela Sverige till ett 32-timmars Innovation Race vid mässan Elmia Subcontractor i Jönköping 13–16 november.

– Idén är att vi tillsammans ska ta fram ett ännu okänt antal hållbara idéer, projekt och koncept för att utveckla under det kommande året och sedan presentera vid Elmia Subcontractor 2019, säger Linda Fransson, enligt ett pressmeddelande.

De som är inbjudna kommer från vitt skilda branscher. Det handlar om industridesigners, ingenjörer, grafiker, kommunikatörer, digitala utvecklare och hållbarhetsexperter.

Tanken med det hela är att få så många infallsvinklar och disruptiva idéer som möjligt.

– Vi menar att öppenhet och samarbeten är avgörande för en modern industri. Ja, för alla branscher egentligen, säger Linda Fransson.

Gnosjö Automatsvarvning samarbetar sedan tidigare med Innovation Plant kring innovationsfrågor.

Innovation Plant ska med sin erfarenhet driva racet i Jönköping. Första gången de drev ett Innovation Race, då under 72 timmar, utvecklades idéer till hela 22 säljbara produkter med sju patentansökningar och två projekt såldes innan racet var över.

Olof Hansson på Innovation Plant ser fram emot racet.

– Fler företag borde vara lika framsynta som Gnosjö Automatsvarvning. Jag anser att de är modiga som inte bara pratar om vikten av innovation i ett ledningsmöte, går på ett seminarium i frågan och sedan fortsätter göra nästan exakt som man alltid gjort. Gnosjö Automatsvarvning tar frågan på allvar, säger han.

Innovation Race hålls i monter D06:13 från tisdag klockan 10.00 till onsdag klockan 16.00 med byte av lokal till Scandic Värnamo när mässan är stängd.

Gnosjö Automatsvarvning har ett 60-tal medarbetare och är sedan 1974 specialiserat på svarvning av komplexa detaljer. Det handlar om stora serier där kraven är högt ställda på precision.

I deras maskinpark ingår rundbordsautomater, hydromat och CNC-svarvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094