23948sdkhjf

Han är ny säljchef på UniCarriers

Företaget internrekryterar Jonas Tornerefelt som blir ett nytt tillskott i ledningen.
UniCarriers Europe utser Jonas Tornerefelt till Executive Vice President för Sales & Marketing.

Han tar över stafettpinnen när Bengt Kristiansson går i pension. Jonas Tornerefelt tillträdde den 7 november i år och kommer att ta över det fulla operativa ansvaret från och med 1 januari 2019, efter en kortare övergångsperiod.

Bengt Kristiansson stannar dock i företaget en tid som strategisk rådgivare.

– Med Jonas Tornerefelt kan vi välkomna en chef med 19 års erfarenhet i truckbranschen till vårt team, säger Masashi Takamatsu, chef för UniCarriers Europe.

Inom koncernen kommer man att tillsammans arbeta för att ta företaget vidare och nå planerade mål. Däribland att öka marknadsandelarna för varumärkena UniCarriers och TCM i Europa samt boosta övriga affärsområden.

Utöver detta är målsättningen att samordna företagsstrukturerna inom koncernen i Europa. För att uppnå detta kommer Jonas Tornerefelt arbeta tätt ihop med UniCarriers nio europeiska dotterbolag.

Ovanpå det rapporterar marknadsavdelningen, fleet management, service och internationella key account-divisionerna till honom.

– Våra produkter och lösningar kommer till användning i de mest varierande branscher. De är alla berörda av de effekter som den ökande automatiseringen har på logistiken, och hur IoT påverkar verksamheten. Mot denna bakgrund är det avgörande att förstå de aktuella och framtida behoven hos våra kunder, så att vi kan erbjuda framtidsorienterade lösningar för materialhantering, säger Jonas Tornerefelt om sina nya utmaningar.

Jonas Tornerefelt, 52 år gammal, har lång erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och produkthantering liksom affärsutveckling och transformering av B2B- och B2C-företag.

Under 19 år hade han olika roller inom Toyota Material Handling Europe, exempelvis som chef på Toyota Material Handling Greece.

Närmast kommer Jonas Tornerefelt från Electrolux där han var chef för Customer & Consumer Services Nordic.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063