23948sdkhjf

Tryckluft tar täten

Det svenska företaget Staccato Technologies har lyckats konstruera en positioneringslösning med en kapacitet som fram till nu inte gått med tryckluft.
Nu har det kommit en ny intressant lösning på marknaden från Staccato Technologies, enligt ett pressmeddelande.

Staccato Technologies utlovar att tryckluftens fördelar med liten utgift för komponentkostnad finns kvar men nu i kombination med eldriftens kontrollmöjlighet, med oändligt antal positioner.

Styrningen är dessutom mer okomplicerad. Det går att övervaka rörelsen med en analog signal utan att behöva programmera in olika positioner. Deras positioneringsfunktion fungerar med ordinära standardcylindrar.

Nu blir frågan Luft eller El ganska intressant, menar Staccatos vd Fleming Pedersen Dambo.

– En komplett lösning med vår enhet, positionsgivare och pneumatikcylinder ligger på ungefär samma prisbild som de billigaste stegmotoralternativen, men utan att behöva välja mellan kraft eller fart, säger han.

Ovanpå detta behöver man inte programmera eller ställa in positioner.

– En analog signal är tillräcklig. Börjar man titta på AC-Servo, blir det betydligt mer kostsamt, säger Fleming Pedersen Dambo.

Staccato Technologies är ett ventilföretag som tar fram och producerar ventiler och ventilstyrningar för industriapplikationer, lastbilsmotorer och textilapplikationer.

Staccato ingår i samma industrigrupp som Aros Elektronik och IRO.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094