23948sdkhjf

Social Salvagnini maximerar produktivitet

Salvagnini introducerade ”Social Industry” på Euroblech. Genom det här ska de kombinera automatiserade, effektiva processer och adaptiv plåtbearbetning, med respekt för människan och miljön.
Salvagnini Scandinavias vd Björn Ahlqvist tog emot i en av mässans största montrar, där man i år har ställt ut en hel fabrik med olika maskiner som är sammankopplade ihop med varandra genom mjukvaran ”OPS” (Order Processing System).

– Här fungerar det så att när kunden lägger en order på till exempel en verktygslåda eller en grill, skapas det automatiskt en order till den eller de maskiner som ska producera de detaljer som ingår till respektive kit. Kunden kan då följa sin order i de flöden som dessa kit då tillverkas i och när alla detaljer är klara, transporteras dessa automatiskt över till montering med helautomatiska ”SGS-vagnar”. När varan är slutmonterad får kunden ett meddelande i telefonen via ett e-mail att varan kan hämtas i lagret, berättar Björn Ahlqvist.

Ny stans S1

Maskinerna är synkade och kommunicerar med varandra.

– Det maximerar produktivitet, ökar efterfrågan samt minimerar skrot och sparar tid, förklarar han.

Han pekade på en stor skärm och Salvagninis nya plattform ”Stream” och mjukvaran ”OPS” som styr denna helautomatiska produktion.

– Flödesprocessen är någonting som Salvagnini alltid arbetat med, då vi redan 1985 presenterade ”Automatic jobshops” och ”Tid är mer pengar än någonsin i dag”, tillägger Björn Ahlqvist.

Salvagnini visade i sin ”automatiska fabrik” även andra nyheter, exempelvis:

– Företagets S1 Stans- & laserkombi, med ett 2:a generations multi presshuvud med ”thick turret tooling” som marknaden erbjuder, i kombination med fiberlaser som minskar geometriska begränsningar.

– Den nu helautomatiska kantpressen B3.AU-TO, försedd med automatisk verktygsväxlare med möjlighet upp till 18 m olika verktyg, med ATA och ATA.L-enheterna för snabbinställning av både de övre och nedre verktygen.

– L5 högdynamisk fiberlaser med ett nytt kompakt lagertorn LTWS integrerat med den nya staplings-/sorteringsrobet MCU.

Euroblech är Salvagninis viktigaste mässa.

– Mässan brukar alltid innebära många besökare för oss från Skandinavien, där vi är och har alltid varit en stor innovatör, säger Björn Ahlqvist.

Salvagnini ställde ut en hel fabrik med olika maskiner som är sammankopplade ihop med varandra genom mjukvaran ”OPS” (Order Processing System).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078