23948sdkhjf

KB Components investerar i ny fräs

Kan hantera 10 ton på sitt arbetsbord och kortar ledtiden.
Investeringen i fabriken i Örkelljunga ska ge snabbare verktygsreparationer och garantera kontinuerlig hög leveransprecision av formsprutade detaljer.

I verkstaden har det sedan en tid tillbaka pågått förberedelser för den stora fräsen DMG210p.

Ett rymligt nedsänkt hål har gjutits i verkstadshallen, där nu den nya maskinen har installerats.

Inköpet är en del i satsningen på verkstaden – en naturlig följd för att komplettera de investeringar som gjorts i formsprutningsmaskiner.

"– Vi strävar efter att produktionens utveckling och verkstaden ska gå hand i hand. Den nya fräsen kan hantera formverktyg upp till 10 ton på sitt arbetsbord, vilket gör att vi nu kan ta hand om alla verktygsdelar internt", säger Per Möller, inköpare på KB Components, i ett pressmeddelande.

KB Components i Örkelljunga har växt rejält de senaste åren och har idag tre stycken maskiner med 2300 –2700 ton i låskraft.

Det största formverktyget till dessa väger 38 ton.

Att laga och justera ett verktyg av den dimensionen kunde tidigare inte genomföras medan den nya fräsen löser detta galant.

Ett verktyg av denna kaliber är konstruerat i delar och på så vis kan varje del skötas var för sig

.5-axliga DMG210p är producerad av det tyska företaget DMGMori i Pfronten. Vikten uppgår till 42 ton och för att transportera fräsen till fabriken i Örkelljunga behövdes 4 trailerdragare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078