23948sdkhjf

Motala Verkstad gör en storaffär

Motala Verkstad Group och Blue Future Sweden kom på måndagen överens om att slå samman sina verksamheter i Kristinehamn.

– För Motala Verkstad är det ett mycket värdefullt tillskott med Blue Futures verksamhet och kompetens. Blue Future kompletterar oss på ett mycket bra sätt. Samtliga anläggningar och verksamheter inom koncernen har tydliga roller och är mycket viktiga för vår fortsatta starka tillväxt, säger Motala Verkstads vd Daniel Ellison, enligt ett pressmeddelande.

Den marina profil som har gjort Kristinehamn internationellt känd befästs ytterligare i och med den här sammanslagningen.

Motala Verkstad har fem produktionsanläggningar. En i Motala, två i Västerås samt två i Kristinehamn (Höje och Gustavsvik).

Blue Future har en anläggning i Kristinehamn (Norra Verken).

Verksamheterna i Kristinehamn uppges komplettera varandra på ett mycket bra sätt.

I samband med samgåendet kommer Linda Take att ta rollen som vd för samtliga tre anläggningar i Kristinehamn. Dessa kommer fortsättningsvis att uppträda enhetligt på marknaden under namnet Blue Future.

– När vi utvärderar erfarenheter, kompetenser och resurser konstaterar vi att det här är bra både för oss och för våra kunder. Blue Futures starka ställning inte minst inom det marina servicesegmentet ges nu en unik möjlighet att växa och utvecklas ytterligare, säger Linda Take, vd för Blue Future.

Blue Future Sweden är en koncern med bas i Kristinehamn. Via dotterbolagen Blue Future Marine, Blue Future Turbine och Blue Future Innovation levereras service av framfartsutrustning för den marina industrin och turbinservice för vattenkraftverksindustrin.

Företaget tillhandahåller även olika typer av lösningar för exempelvis vattenrening. Gruppen sysselsätter cirka 40 personer och omsätter omkring 40 miljoner kronor.

Motala Verkstad Group är en verkstadskoncern med kärnkompetens inom bearbetning, tillverkning, avancerad svetsning och kvalificerat montage av tunga och medeltunga industriella system och produkter.

Gruppen har verksamheter i Motala, Kristinehamn och Västerås, sysselsätter cirka 170 medarbetare och omsätter omkring 300 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112