23948sdkhjf

Konkurs i Motala Verkstad-gruppen

Motala Verkstad Group AB har tvingats vidta omstruktureringsåtgärder i koncernen för att komma ur krisen i samband med coronapandemin. Två anläggningar har ansökt om konkurs och moderbolaget har tvingats ansöka om företagskonstruktion.

Motala Verkstad Groups anläggningar Blue Future Gustavsvik och Blue Future Höje har ansökt om konkurs, detta eftersom kunder, leverantörer och övriga intressenter kring enheterna inte kunnat, eller velat, göra förändringar i nuvarande avtal och förhållanden i tillräckligt stor utsträckning.

För dessa anläggningar har advokat Robert Asplund utsetts till konkursförvaltare.

Dessutom har anläggningarna Motala Verkstad, Sjölanders och Lidköpings Mekaniska Verkstad ansökt om företagskonstruktion, tillsammas med moderbolaget Motala Verkstad Group. Genom att ansöka om företagsrekonstruktion anser bolagets styrelse och ägare att det finns möjligheter att fortsätta driften, och att det långsiktigt finns en god framtid för Motala Verkstad Group.

Advokat Magnus Nedstrand har föreslagits som rekonstruktör.

Coronakrisen har redan inneburit att Motala Verkstad Group ser ett ökat intresse för att flytta hem produktion till Sverige vilket på ska komma att gynna koncernen. Bolaget tror likaså att har deras unika maskinpark och unikt kunniga medarbetare i ett mer normalt ekonomiskt klimat, kommer kunna utgöra en attraktiv produktionsresurs inom tyngre maskinell bearbetning i Sverige. Om coronakrisens effekter avklingar inom en rimlig tid tror bolaget därför att Motala Verkstad Group kan komma att gå stärkt ur krisen.

Dotterbolagen Blue Future Norra och Blue Future Turbine samt Olssons i Jokkmokk AB påverkas inte av besluten, och där kommer verksamheterna att fortsätta som vanligt.

MVG beklagar djupt de beslut om konkurser som fattats, och känner med medarbetare, kunder och leverantörer som gjort sitt bästa under en besvärlig period. Åtgärderna vidtas för att möjliggöra en fortsättning för de delar av koncernen som antingen satts i rekonstruktion eller fortsätter sin drift som vanligt. Som tidigare nämnts är det vår förhoppning att koncernen kommer gå stärkt ur detta, och att vi kan fortsätta en mer normal verksamhet efter att denna kris avklingat, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Foto: Motala Verkstad

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079