23948sdkhjf

Storskogen köper Elektroautomatik

Förvärvet är Storskogens första under det här året och blir det trettonde innehavet i Storskogen 3 Invest.

Storskogen har i januari förvärvat en majoritet av aktierna i Elektroautomatik. Företagsledningen äger fortsatt en minoritetspost i bolaget.

Elektroautomatik grundades 1965 och var från början konsulter inom el- och styrteknik. Idag är de en helhetsleverantör inom automation med kompetens inom samtliga områden. Det gäller alltifrån första idén via design, montage och installation till det att anläggningen är driftsatt. Företaget tar även hand om servicen.

De har kontor i Göteborg och Skövde och har cirka 120 medarbetare och redovisade under det senaste räkenskapsåret en omsättning om cirka 260 miljoner kronor och ett ebitda-resultat om 25 miljoner kronor.

– Företagets möjligheter att fortsätta växa och utvecklas i positiv anda har på alla sätt infriats med Storskogen som ägare. En långsiktig och driven ägare ser vi som mycket positivt, säger Jonas Kjellberg, vd på Elektroautomatik .

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige.

Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj som består av 29 fristående företag med en samlad omsättning på cirka 4,5 miljarder kronor och totalt cirka 1 200 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125