23948sdkhjf

"Genom den här investeringen får vi en väldigt stor maskinkapacitet"

Plåt & Mekano Romator är ett legoföretag som arbetar med tunnplåt. Företaget har 45 medarbetare

Basen är i Täby i Stockholms län.

Nu satsar de vidare i verksamheten genom att köpa in ytterligare en självriggande kantpress från Amada.

Det handlar om modellen HG 1003 ATC.

– Det var dags för oss att förnya maskinparken. Genom det här får vi en väldigt stor maskinkapacitet, säger Eva Mauritzon, ansvarig för försäljning och marknad vid företaget, till Metal Supply.

Det här innebär en mer effektiv kantpress-avdelning.

Fördelen med den här utrustningen är att den har automatisk verktygsväxling. Verktygen sitter i ett magasin i anslutning till maskinen och den byter själv verktyg när man byter jobb. Det betyder att det går mycket snabbare att växla arbete och att stopptiderna förkortas.

– Det ser fortsatt bra ut för oss vad gäller efterfrågan. Vi kör treskift måndag till fredag, säger Eva Mauritzon

Maskinen anlände till dem i förra veckan.

Här går det att se en film på hur den fungerar:

https://www.youtube.com/watch?v=y8N3NKGO5VI

Hos dem finns samlad kompetens, maskinpark och verktyg från två väletablerade företag: Plåt & Mekano i Täby och Romator.

Det sammanslagna företaget har skapat en spelare med lång erfarenhet av plåtbearbetning. De arbetar med allt från prototyper till att serietillverka plåtprodukter.

Företaget har funnits i drygt 40 år.

– Våra kunder finns i många olika branscher. Det handlar om medicinteknik, industri och telekom till exempel, säger Eva Mauritzon.

Deras kombilasermaskiner möjliggör både laserskärning och stansning med verktyg. Försänkningar, gängor, präglingar och andra formningar görs i samma maskinuppsättning som laserskärningen. Det här skapar en effektiv och snabb produktionsprocess. Den senaste maskinen har även urlastning med plockrobot.

I sina stansmaskiner har de maskinkapacitet på över 50 000 timmar per år. Det skapar en flexibilitet att både kunna göra snabba prototyper och att stansa fram riktigt höga volymer. Ett flertal av deras maskiner har i- och urlastningsrobotar.

Den vanligaste typen av montering de gör är fästelement och nitar av olika slag. Det sker manuellt eller med automatisk matning i maskinerna.

Här görs också delmontage av produkter. Exempel på montage är dörrar, lister, lås, kablage och hjul. De monterar även helt färdiga maskiner till vissa kunder, där det även ingår el- och elektronik, pneumatik och testning.

Vad gäller kantpressning har de mångårig yrkeserfarenhet, moderna maskiner, samt ett stort urval av verktyg. De kan bocka upp till tre meter i sina kantpressar.

De har bland annat en unik robotkantpress för mindre detaljer. Den programmeras lätt efter kundens CAD-fil. Sedan utför maskinen verktygsriggning, plockning av detaljen, mätning och kontroller av vinklar samt urlastning helt automatiskt. Roboten är lämplig för såväl prototyper som för långa serier.

Vad gäller svetsning arbetar de med precisionssvetsning av små fina detaljer med noggrannhet och precision liksom stora tyngre svetskonstruktioner. Det sker i materialen stål, rostfritt och aluminium.

Företaget tillhandahåller även tillhörande slipning liksom betning.

De tillämpar en rad olika svetsmetoder med olika tillsatser eller smältning av material. De vanligaste metoderna är MIG, TIG och punktsvetsning.

Företaget tillhandahåller även olika ytbehandlingar, lackeringar, värmebehandlingar med mera. Genom ett stort och väletablerat kontaktnät av underleverantörer tar de också fullt ansvar för detta led i produktionskedjan.

För att skydda plåtdetaljer från korrosion, slitage eller av estetiska skäl låter de ofta ytbehandla plåtdetaljer på olika sätt. Det finns en mängd olika metoder som de gör hos sina samarbetspartners.

Företaget arbetar också med gradning som innebär att man avlägsnar vassa kanter på plåten som kan uppstå efter laserskärning eller stansning.

Det kan finnas olika behov av gradning beroende på vad detaljen ska användas till. Plåt & Mekano Romator tillhandahåller flera olika sätt för gradning för ett säkert och högkvalitativt resultat.

– Tanken framöver är att automatisera verksamheten ytterligare. På det området finns en hel del att göra för oss, säger Eva Mauritzon till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125