23948sdkhjf

Underleverantör investerar 12 miljoner

Triplan är en leverantör inom tillverkning av plastprodukter.

De har två större produktionsenheter, en i Lönsboda och en i Litauen.

På fotot till den här artikeln syns fem nya formsprutningsmaskiner. De ska snart installeras vid Triplan UAB:s nya byggnad i Litauen.

– Vi har byggt ut lokalerna i Litauen med 1 200 kvadratmeter och förfogar nu över 4 000 kvadratmeter produktionsyta där. Totalt investerar vi 12 miljoner kronor i maskiner och utbyggnad, säger företagets vd Nicklas Sahlsten till Metal Supply.

Hemma i Lönsboda förfogar de över hela 7 000 kvadratmeter.

Lönsboda är en tätort i Osby kommun i Skåne län belägen cirka 20 kilometer öster om centralorten Osby.

Det sker formsprutning av plastdetaljer vid båda enheterna.

Genom att ha produktionskapacitet i Litauen kan de bidra till minskade transporttider och en lägre miljöbelastning för produktion som är avsedd för Öst- och Centraleuropa.

Skälet till satsningen vid enheten är inte så komplicerad.

– Det är helt enkelt så att vi har en fin utveckling med en god efterfrågan på våra tjänster, säger Nicklas Sahlsten.

Kunderna finns i nästan samtliga branscher. Under åren har verksamheten utvecklats från att vara en stor legotillverkare till framförallt elektronik- och möbelbranschen till att numera även innefatta färdiga produkter inom bland annat hushållsartiklar samt komplexare produktdetaljer inom fordonsindustrin.

– Det är ingen specifik bransch eller kund som går extra bra utan det är högtryck i hela tillverkningsindustrin nu. Även det här året har börjat bra, det är full fart hos våra kunder. Jag har inte märkt av någon avmattning, säger Nicklas Sahlsten till Metal Supply.

Inom Automotive erbjuder de framtagning av komplexa plastdetaljer med speciella ytbehandlingar.

De gör även skal och alla typer av knappar, även sammansättning, inom Elektronik.

Vad gäller Hushåll/VVS tar företaget fram köksredskap helt i plast. De utlovar stora möjligheter att snabbt byta till nya färger.

Inom området Möbler legotillverkar de plastbeslag, skruv, skenor med mera. En del av produkterna monteras ihop vid företagets monteringsavdelning.

Uppdragen har över åren blivit större och en mer integrerad del i deras kunders verksamheter.

Företaget erbjuder betydligt mer idag än formsprutade plastdetaljer. Därmed förändras strukturen från underleverantör till samarbetspartner.

Triplan grundades i Lönsboda år 1991 med formsprutning av mindre plastdetaljer. Fabriken i Litauen stod klar 2004 och maskinparken har kontinuerligt expanderats.

Ambitionen är att vara med från designstadiet av en produkt för att optimera utformning av produktionsverktygen och på så sätt skapa en så kostnadseffektiv produktion som möjligt.

Vidare erbjuder de montering, efterbearbetning och packning av färdiga produkter.

Under det bokslutsår som avslutades i april 2018 omsatte företaget 156 miljoner kronor och gjorde ett resultat före skatt på 11 miljoner kronor. De har omkring 120 medarbetare i organisationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078