23948sdkhjf

Legotillverkare tar en stororder

Bröderna Carlsson i Motala har en hög orderingång och behöver förstärka organisationen med mer personal.

– Vi har tagit hem ett stort kundkontrakt mot flygindustrin. Det här är en riktig jätteaffär för oss mot en helt ny kund som vi ser en stor potential hos och vi tackar för deras förtroende så här långt, säger företagets vd Victor Carlsson till Metal Supply.

– På grund av denna order har vi investerat i nya maskiner. Så här långt i år har vi investerat i en karusellsvarv, en Okuma V920EX med Captoväxlare som kommer att byggas om för en specifik detalj, samt en Zeiss Accura II 16/30/10 mätmaskin, säger Victor Carlsson.

Fler investeringar kommer att göras framöver samt att företaget tittar på möjligheten att utöka sina lokaler som de har växt ur.

– Vi håller även på med certifieringsarbete för AS9100 för flygindustrin och kommer under året att certifiera oss, säger Victor Carlsson till Metal Supply.

De söker därför ett flertal medarbetare. Det handlar om NC-operatörer för svarvning, karusellsvarvning och fräsning som efterfrågas.

– Vi har jättemycket jobb att göra här. Vi behöver ta in fyra-fem personer och rekryteringsprocessen är igång, säger Victor Carlsson.

Bröderna Carlsson startades 1959 och företaget firar i år 60 år.

Den huvudsakliga tillverkningen var då formverktyg för plastindustrin samt tillverkning av stansverktyg för plåt.

Bröderna Carlsson ägs sedan 2004 av Victor Carlsson och Lennart Karlsson och huvudsaklig inriktning är lego-/kontraktstillverkning.

Basen är Motala som är Östergötlands tredje största stad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111