23948sdkhjf

Alutrade vinstdelar en halv miljon till medarbetarna

I år får medarbetarna på aluminiumföretaget Alutrade dela på drygt 0,5 miljoner kronor.

Företaget gjorde ett rekordresultat 2018 och kunde vid årsskiftet konstatera att omsättningen hamnade på drygt 175 miljoner kronor. Det är en ökning med hela 21 procent jämfört med föregående år

År 2013 omsatte Alutrade 80 miljoner kronor. Det här innebär att omsättningen för 2018 är mer än en dubblering jämfört med då.

Sedan några år tillbaka har företaget delat ut en del av vinsten till medarbetarna. Det här är något som skapar ytterligare ansvarskänsla, motivation och engagemang.

– Vi gör detta tillsammans, i med och motgångar och vi är alla delaktiga till ett lönsamt år. Därför känns det självklart och otroligt roligt att kunna göra den här vinstdelningen. Det blir pricken över i på ett år med mycket arbete, men också med mycket arbetsglädje, säger vd Mattias Söderqvist, enligt ett pressmeddelande.

Värt att nämna är att företaget inte säljer några egna produkter. En stor andel av produkterna är kundunika och resten är standardmaterial.

Alutrade har varit och är på en stadig tillväxtresa och företaget menar att inget visar på att framtiden innebär något annat än just tillväxt. Marknadsandelen är cirka fyra procent och det finns inget som hindrar att den andelen kan dubbleras inom ett antal år.

– Fortsätter vi i den här takten kommer vi att behöva rekrytera fler medarbetare framöver, säger Mattias Söderqvist.

Alutrade är en leverantör av aluminiumprofiler till svensk industri. De finns i Växjö och har idag 32 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109