23948sdkhjf

Sandbergs Maskinbearbetning ökar mätkapaciteten kraftigt

Sandbergs Maskinbearbetning stärker kvaliteten genom att investera i ytterligare en koordinatmätmaskin.

Sandbergs Maskinbearbetning i Fagersta är ett modernt ingenjörsföretag.

De har en stor kapacitet för tillverkning och legobearbetning av enskilda komponenter, prototyper och reservdelar till svensk industri med fokus på stora och medelstora komplexa detaljer.

För att fortsätta kunna erbjuda högkvalitativ tillverkning har företaget investerat i ytterligare en koordinatmätmaskin från Mitutoyo, en Crysta Apex S9108.

– Vår nya maskin stärker kvalitet och konkurrenskraft överlag genom att kraftigt utöka mätkapaciteten, säger företagets vd Johan Svarts, enligt ett pressmeddelande.

– Mätmaskinen kommer att placeras direkt i produktionen och är konfigurerad för att våra operatörer själva ska kunna kontrollera detaljer som precis producerats, säger Johan Svarts.

Maskinen har ett bord som klarar 1,2 ton och den är temperaturkompenserad för 16-26 grader.

Den är placerad i ett luftdämpat stativ och samtidigt på en avvibrerad gjuten platta för att vibrationer från produktionen inte ska störa mätningarna.

– Vi har sedan tidigare en av Sveriges största mätmaskiner från Mitutoyo där vi mäter gods upp till två meter och 2,5 ton. Vi har upplevt att risken för att avvikelser upptäcks för sent ökar när vi mäter stora tunga detaljer som ibland tar dagar att kontrollera, säger Anders Jansson, mättekniker på Sandbergs Maskinbearbetning.

– Den nya maskinen gör att vi kontinuerligt kan mäta löpande produktion och samtidigt mäta våra stora detaljer, säger Anders Jansson.

Maskinen har ett arbetsområde på 900x1000x800 mm och mätspetssystem med scannande prober från Renishaw.

Den står i ett nytt mätrum tillsammans med bland annat en konturograf och en ytfinhetsmätare med fribärande spets.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078