23948sdkhjf

Migatronic Automation tar en miljonorder

Leverantören av lösningar för svetsautomatisering, Migatronic Automation i danska Aabybro, har vunnit en miljonorder på två likadana svetsrobotanläggningar till Bailey Trailers produktion av lantbrukstrailers i Sleaford i England.

Migatronic Automation kämpade om affären i hård konkurrens med en lokal leverantör av svetsautomatiseringslösningar.

Men ett tätt samarbete mellan Migatronic Automation, Migatronic Welding Equipment samt Migatronics återförsäljare Drayton Welding i Sleaford säkrade ordern.

Lösningarna, som ska levereras till våren, innehåller båda en långarmad Fanuc-robot på körbana till svetsning av mycket stora ämnen samt en Migatronic Sigma Robo MIG/MAG svetsmaskin.

Dessutom innehåller lösningarna offline programmering, som ger möjlighet för att generera nya robotprogram offline på PC och därmed öka anläggningens driftstid väsentligt.

Två manipulatorer roterar de stora vagnarna, som hålls fast av specialdesignade fixturer, som kan anpassas till flera ämnen.

Bailey Trailers har redan investerat i Migatronics kollaborativa CoWelder svetsrobotlösning. Men de två nya robotanläggningarna är Bailey Trailers första helautomatiserade robotsvetslösningar.

Därför har företaget höga förväntningar på investeringen, som möjligtvis kan leda till fler anläggningar i framtiden.

– Vi vill gärna använda de mest avancerade produktionsprocesserna. Vi tror på att det lönar sig att alltid se fram mot nya framgångar vilket vår senaste investering i svetsautomatisering är en del av. Vi ser mycket fram emot samarbetet med Migatronic Automation, säger Richard Bailey, Head of Design hos Bailey Trailers, enligt ett pressmeddelande.

Bailey Trailers utvecklar och producerar lantbrukstrailers primärt för hemmamarknaden men exporterar även till skandinaviska marknader. Företaget har redan en stor manuell svetsproduktion med 50 anställda svetsare, som alla använder Migatronic svetsmaskiner.

Migatronic är specialiserat på utveckling och produktion av svetsmaskiner till industrin. Huvudkontoret och den huvudsakliga produktionen bedrivs i Fjerritslev som ligger i den norra delen av Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203