23948sdkhjf

Lyckad första dag på Spinners In-House mässa i München

Klockan 9.00 på torsdagsmorgonen slog Spinner Werkzeugmaschinen upp portarna till In-House mässan som hålls i maskinfabriken i Sauerlach, nära München i Tyskland, och första dagen beskrivs som en succé.

Strålande sol, välfylld mässhall, dryckes- och matservering i bayersk-anda och två maskinnyheter presenterades under första dagen för de cirka 300 besökarna som kom från runt om i Tyskland, Italien, Schweiz, Nederländerna, Belgien och Skandinavien.

Bland annat visades för första gången den nya ultra precisionssvarven MicroTurn utrustad med frässpindel och verktygsmagasin.

Även den första driftsatta fleropen U5-630 med det nya palletsystemet från tyska Indunorm finns under drift. Den levereras i en mängd olika utföranden enligt kundens behov.

Utöver detta finns hela Spinner-sortimentet av svarvar och fräsar presenterade i företagets showroom på över 1 000 kvadratmeter. Det handlar om flera olika konfigurationer.

Även Spinner Automation visar intressanta automationslösningar för både svarvar och fleropar.

På plats finns samarbetspartners såsom Top Automatizione, EzSet, Blum, Fanuc, Heidenhain och Siemens, tillsammans med leverantörer av CAM/CAD-applikationer.

Ett team från Spinners programmerings- och utbildningscenter demonstrerar maskinerna och har en mängd olika ”Workshops” för att hjälpa kunderna på plats med diskussioner och förslag hur man kan finna de bästa bearbetningslösningarna 2019.

Båda återförsäljarna SMT i Köping och Storebro Machine Tools i Varberg finns representerade på plats.

Inbjudna är både befintliga och nya kunder.

– Ett ypperligt tillfälle för våra kunder att lära sig mer om Spinner, en tysk maskintillverkare som än så länge är relativt okänd på den svenska marknaden om man jämför med andra marknader i Europa, säger Victor Backman, Spinner-ansvarig för Sverige, enligt ett pressmeddelande.

– Vid detta besöket ser de hur maskinerna byggs efter tysk ordning och reda i huset, kan jämföra modeller sinsemellan, kund- och supportavdelning samt att man kan få insikt hur man optimerar sin produktion med automation eller diskutera lösningar med våra bearbetningstekniker, säger han.

– Sen erbjuder vi även maskiner och kampanjmaskiner, så förhoppningsvis får vi till något bra under veckan, säger Victor Backman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125