23948sdkhjf

Ny högstanivå för Scania

Scania ökade rörelseresultatet med 27 procent till 4 207 miljoner kronor (3 315) i det första kvartalet.

– Resultatet för första kvartalet uppgick till en ny högstanivå på 4 207 miljoner kronor vilket gav en rörelsemarginal på 11,7 procent, säger företagets vd Henrik Henriksson, enligt delårsrapporten.

– Högre fordons- och servicevolymer, valutaeffekter och marknadsmix, bidrog positivt medan högre produktionskostnader på grund av övergången i Latinamerika och störningar i leverantörs-kedjan påverkade resultatet negativt, säger Henrik Henriksson.

Nettoomsättningen steg med 16 procent till 36 092 miljoner kronor (31 115).

Kassaflödet uppgick till 507 miljoner kronor (64) för Fordon och Tjänster.

– Scanias sista PGR-lastbil har rullat ut från monteringen och nu tillverkas enbart lastbilar ur det nya lastbilsprogrammet i hela det globala produktionssystemet. Övergången slutfördes under kvartalet genom omställningen av produktionen i Latinamerika, säger Henrik Henriksson.

– Vissa begränsningar i flexibilitet och kapacitet i vårt globala produktionssystem kvarstår och generellt råder fortsatt ett kostnadsläge som är högre än normalt för produkt och produktion relaterade till nya lastbilsgenerationen. Åtgärderna som har satts in för att normalisera kostnadsnivåerna fortskrider, säger Henrik Henriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109