23948sdkhjf

"Vi skulle kunna sysselsätta en till lika stor anläggning som vi har idag"

HSP Gripen i Hudiksvall växer kraftigt och förutom att anställa, investera och öka produktionen har de nu också växt i yta.

Genom att expandera med ytterligare 1 350 kvadratmeter i direkt anslutning till de befintliga lokalerna får företaget nu plats att renodla tillverkningsmomenten för att bland annat kunna serieproducera de största produkterna på egenvikter över fyra ton.

Allt sker under samma tak.

Redan nu går det att hitta fem nya svetsbås och två nyanställningar. Men företaget bygger även en helt ny slutprovningsanläggning som ska fungera både som labb i produktionen och där det går att slutprova kundernas produkter direkt i lokalerna.

– Det här är stort och vi är ivriga att komma igång så vi kommer köra igång tester inom kort och planerar att ha anläggningen igång för fullt efter semestrarna, säger marknadschefen Janolof Joelsson, enligt ett pressmeddelande.

Företaget investerar också i maskiner.

– Vi passar samtidigt på att investera i en ny fleroperationssvarv från Okuma från Stenbergs för att kunna öka produktionen ytterligare och har kommit långt i diskussionerna om en tredje svetsrobotcell. Sammantaget innebär våra investeringar att vi kan förstärka vår position som marknadsledare ytterligare, säger företagets vd Tomas Jonsson.

– Orderböckerna är också ansträngt fulla. Som efterfrågan ser ut just nu skulle vi kunna sysselsätta en till lika stor anläggning som vi har idag. Men det är inte realistiskt att driftsätta en sådan över en natt, det kommer att ta några år att nå den kapaciteten, vi vill dessutom inte hamna i en situation där vi inte får tag på kompetent arbetskraft, säger Tomas Jonsson.

HSP Gripen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraulisk griputrustning för materialhantering under varumärket och produktnamnet Gripen.

Huvudsakliga användningsområden är för skogstransport på skotare och lastbilar, för materialhantering och sortering på mark- och anläggningsmaskiner, samt vid hantering av stora volymer i hamnar och på virkesterminaler.

Idag sysselsätter de 32 personer och omsätter över 60 miljoner kronor per år varav 65 procent exporteras till ett 30-tal länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094