23948sdkhjf

Haldex får ny vd

Styrelsen har beslutat att byta vd i Haldex.

Helene Svahn, styrelseledamot i Haldex, forsknings- och innovationschef på Permobil samt professor på KTH ersätter Åke Bengtsson, som tog över som vd i samband med budperioden 2017 med Knorr-Bremse.

– Styrelsen vill tacka Åke för hans insatser, inte minst med det tuffa arbetet att lotsa bolaget genom budgivningsprocessen 2017 och framåt, säger styrelseordförande Jörgen Durban, enligt ett pressmeddelande.

– Men när bolaget nu ska accelerera ytterligare, både vad gäller ny teknik och befintlig verksamhet, behövs nytt ledarskap, säger Jörgen Durban.

Den tunga transportindustrin genomgår just nu ett större teknikskifte där fokus på självkörande fordon och elektrifiering ställer helt nya krav på branschens leverantörer.

Haldex styrelse fattade därför redan 2018 beslut om en delvis ny strategisk inriktning som bland annat syftar till att öka innovationstakten och satsningarna på digitala lösningar och ny teknik.

Dessutom har styrelsen identifierat ett effektiviseringsbehov, givet det marginalmål som är satt för bolaget.

– Haldex grundades 1887 och har en både anrik och framgångsrik historia. Jag är övertygad om att det finns mer att ge och ser fram emot att addera till den befintliga verksamheten. Samtidigt har vi sedan tidigare ett marginalmål på 10 procent och för att vi ska nå det behöver bolaget effektiviseras, säger Helene Svahn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.77