23948sdkhjf

Oerlikon Balzers har invigt två nya beläggningscenter i Sverige

Oerlikon Balzers, globalt ledande leverantör av ytbehandlingar, har öppnat två nya center i Sverige, det första i Eriksberg den 28 maj och den andra i Köping följande dag.

Med den här flytten eftersträvar företaget sitt strategiinitiativ att vara så nära sina kunder som möjligt, både för att korta ner sina leveranstider och förbättra sin service, och även för att minska sitt klimatavtryck genom minskat CO2-utsläpp.

Oerlikon Balzers Sveriges expertis har de senaste åren gjort dem till en god partner i produktionen av drivlinor för kommersiella fordon. Deras nya närhet till sina affärspartners och kunder kommer att leda till en fördjupning av ett redan långvarigt förhållande inom forskning och utveckling, och höja det till nya nivåer.

De två nya centrarna ger företaget möjligheten att utöka urvalet av ytbehandlingar för skärande verktyg, samt erbjuda goda för- och efterbehandlingar.

Radikala förändringar sker inom fordonsindustrin, vilket är varför Oerlikon Balzers och dess samarbetspartners kontinuerligt arbetar för att forma framtiden genom att sätta en ny teknologisk standard inom tung fordonsindustri.

Med det här menas ökad produktivitet och effektivitet, samt hållbar och klimatneutral miljö.

– Vår strategi att vara så nära våra kunder som möjligt leder till en win-win situation. Det ger oss möjligheten att vidare optimera vår service och support, sade Marc Desrayaud, chef för affärsenheten Balzers Industrial Solutions i sitt öppningstal, enligt ett pressmeddelande.

– Inte mindre viktigt är det faktum att vi bidrar till att skydda miljön, då våra processer är nästintill klimatneutrala. Våra nya center i Sverige är därmed exemplariska företag när det kommer till att kombinera moderna processer med miljöskydd, sade Marc Desrayaud.

– Tack vare vår närhet till våra kunder påskyndar vi inte bara den logistiska processen, vi bidrar även till en CO2-neutral process. Produkterna behöver inte längre färdas hundratals kilometer med lastbil, utan kan istället förflyttas på ett miljövänligt sätt med eldrivna truckar. Det här tillåter oss att sänka det dagliga CO2-utsläppet från 75kg/dag till 0, säger Jonas Lundberg, vd för Oerlikon Balzers Sverige.

– Inom kort kommer vi även att sätta upp laddstationer för elbilar så att våra anställda och kunder kan nyttja dem i alla våra beläggningscenter. Våra säljare kommer även inom kort att utföra sina tjänsteresor i hybridbilar, säger Jonas Lundberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093