23948sdkhjf

Damaskus Maskinskydd stärker sin position

Damaskus Maskinskydd blir ny officiell återförsäljare i Sverige för italienska P.E.I. Group. Därmed stärker företaget sin position som ledande leverantör av maskinskydd för rörliga maskindelar i Sverige.

P.E.I. har varit verksamt sedan 1980 och är marknadsledande tillverkare av maskinskydd för rörliga applikationer.

Företaget har sju tillverkande enheter placerade i Italien, Serbien och Brasilien med en sammanlagd personalstyrka på 420 anställda. Återförsäljare av P.E.I.:s produkter finns i 20 länder globalt.

– Damaskus Maskinskydd är redan den ledande leverantören av maskinskydd för rörliga delar i Sverige och med det nya avtalet stärker vi nu den positionen ytterligare, säger Peter Almqvist, vd, Damaskus Maskinskydd, enligt ett pressmeddelande.

– Vi har samarbetat med P.E.I. sedan många år. Företaget har bland annat varit vår största leverantör, men nu var det dags att lyfta ett redan starkt samarbete till nästa nivå, säger han vidare.

För att fortsatt befinna sig i den absoluta framkanten av produktutvecklingen avsätter P.E.I. varje år fyra procent av omsättningen för forskning och utveckling av bälgar, gejderskydd, lamellmattor, industrigardiner och teleskopskydd. Forskningen har hittills lett till nära 100 internationella patent.

Inom P.E.I:s produktområden är bälgar den största gruppen. Förutom en klassisk cylindrisk bälg i olika material tillverkas även bälgar som sitter mellan tågvagnar eller som utgör själva dragspelet på längre bussar.

– Med det nya avtalet kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ännu bättre support tidigt i konstruktionsfasen och därmed hitta den optimala lösningen ännu fortare i processen, säger Peter Almqvist.

– Dessutom har vi nu även möjligheten att ta med P.E.I.:s duktiga tekniker till våra kunder vid mer tekniskt komplicerade applikationer, säger han.

Damaskus Maskinskydd är specialiserat på olika typer av maskinskydd. Som exempel kan nämnas bälgar i gummi och väv, formgjutna gummidetaljer, specialanpassade industrigardiner, avstrykare, gejderskydd och teleskopskydd.

Damaskus Maskinskydd har kontor, lager samt tillverkning i Handen cirka två mil söder om Stockholm. Företaget omsätter i dag cirka 18 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11