23948sdkhjf

ProfilGruppen har utsett ny vd

ProfilGruppen har utsett Fredrik Zöögling till vd och koncernchef med tillträde senast den 10 januari 2020.

Fredrik Zöögling, civilingenjör, 53 år gammal, har mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom industrin, senast som vd i Eberspächer Exhaust Technology. Företaget som tillverkar och säljer avgassystem för lastbilsindustrin har cirka 900 anställda och en omsättning på cirka 3 600 miljoner kronor.

Tidigare har Fredrik arbetat på ett flertal olika bolag huvudsakligen verksamma som underleverantörer till fordonsindustrin.

I enlighet med pressmeddelandet från den 5 juni 2019 kommer Per Owe Isacson att vara tillförordnad vd och koncernchef fram till dess att Fredrik Zöögling tillträder.

– Vi är glada att kunna presentera en vd med en gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom industrin. Fredriks breda erfarenhet och personlighet passar bra för de utmaningar som ProfilGruppen står inför, säger företagets styrelseordförande Kåre Wetterberg, enligt ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot ett spännande och utvecklande uppdrag i ett välrenommerat företag med en bred och intressant kundbas. Det blir inspirerande att, tillsammans med företagets övriga medarbetare, fortsätta att utveckla lönsamheten och ställningen på marknaden, säger Fredrik Zöögling.

ProfilGruppen är en leverantör av kundanpassade profiler och komponenter i aluminium.

Basen är i småländska Åseda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11