23948sdkhjf

Solel i Mjölby

Toyota installerar fyra solcellsanläggningar

Elbolaget Bixias har tecknat sitt hittills största avtal för produkten ”Solklart” som i korthet innebär att företag lånar ut sitt tak till Bixia som sedan producerar solel. Det är Toyota Material Handling i Mjölby som är kunden, där fyra solcellsanläggningar kommer att produceras omkring en miljon kWh solel per år. Toyota själva behöver inte investera vare sig tid eller pengar. Bixia, tillsammans med sin samarbetspartner inom solel Eneo, sköter alltifrån tillståndsansökan och nätanslutning, till installation och drift. 

Toyota Material Handling och Bixia har ett mångårigt samarbete där Bixia har levererat förnybar el till anläggningen i Mjölby. Nu fördjupas samarbetet genom energilösningen Solklart där fyra solcellsanläggningar på totalt 1000 KW installeras på Toyotas anläggning. Den första anläggningen kommer att driftsättas redan i år och resterande tre år 2020. 

När de fyra anläggningarna är färdiginstallerade kommer de att producera omkring en miljon kilowattimmar per år.

– Det här är vår största Solklart-affär hittills och vi är mycket glada över att Toyota, med sitt ambitiösa hållbarhetsarbete, har valt att göra den här satsningen tillsammans med oss, säger Magnus Höglund, Bixia. 

– Vi vill att vårt solprogram ska få genomslag hela vägen från våra produktionsanläggningar till leverantörer och kunder som använder våra produkter. Genom att tillföra mer förnybar energi till elnätet bidrar vi till att avlägsna fossila energikällor i Europa. Det har en djupgående inverkan på vår framtid – och vi strävar efter att bjuda in våra partners och kunder att följa oss på vår gemensamma resa mot det koldioxidfria samhället, säger Matthias Fischer, vd och koncernchef på Toyota Material Handling Europe.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109