23948sdkhjf

Ny pneumatisk PA-T-slang

Hydroscand utökar sitt sortiment med ytterligare en pneumatisk slang, PA-T. En vidareutvecklad PA12-slang som är stark, nötningstålig och kan hantera arbetstryck upp till 50 bar.

Slangen är halogenfri, UV-stabiliserad och passar, enligt företaget, utmärkt för de som behöver dra pneumatikslang över längre sträckor, exempelvis längs med kabelstegar. Den fungerar även bra i krävande miljöer, eftersom PA-T är mycket nötningstålig och kan hantera temperaturer mellan -40 °C till + 80 °C.

Den nya pneumatikslangen, som i dagligt tal även kallas för polyamidslang eller nylonslang, tål ett arbetstryck på upp till 50 bar beroende på slangens diameter och tjocklek.

Till skillnad från många andra pneumatikslangar kan PA-T användas även i vakuumapplikationer. Slangens egenskaper gör att den förblir opåverkad, även när vakuum råder. PA-T-slangen är även vattenresistent.

Slangen finns i dimensionerna (YD) 3 mm - 14 mm och finns även som beställningsvara i större dimensioner upp till 22 mm. PA-T finns i färgerna svart, blå och transparent vit för att man enkelt ska kunna särskilja olika slangar som leder till olika funktioner i sin applikation.

Slangen kan med fördel användas tillsammans med instickskopplingar, påstickskopplingar samt skärringskopplingar i pneumatiska applikationer. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125