23948sdkhjf

Kemisk återvinning hos Sabic

Sabic visar en del nya material till exempel fler material för tillverkning av rör både i HDPE och i bolagets så kallade “supermaterial”. Därutöver visas flera exempel på nya applikationer där deras material används, som PP-UMS (Ultra melt strength) för mycket lätta förpackningsmaterial.

De visar också Cohere S-serie (etylenoktenpolymer) som kan användas för tillverkning av förpackningar med mycket lägre förseglingstemperatur, vilket ger lägre kostnad. För elbilarna blir batterierna allt viktigare och på mässan visar de även ett nytt skydd för batterier av polykarbonat, Lexan. 

Just nu håller Sabic på att skala upp sin kemiska återvinning av mixad plast. En ny anläggning i Geleen i Nederländerna ska stå klar 2021. Inom projektet samarbetar de bland annat med Unilever och Tupperware Brands för att ta fram nya konsumentprodukter.  

-Vi kommer att behöva både mekanisk och kemisk återvinning. Mekanisk återvinning är bra i en första loop men ju fler gånger materialet ska återvinnas desto svårare blir det och till slut är kemisk återvinning det som gäller, säger Frank Kuijpers, hållbarhetschef hos Sabic.

Hall 6, Monter D42 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079