23948sdkhjf

Tieto går med i samarbete för framtidens fordon

Tieto går med i GENIVI Alliance, en internationell sammanslutning med nästan 100 medlemmar.

Syftet är att vara med och driva standardisering och utveckla interoperabilitet för fordons digitala cockpitsystem.

Vi är mycket glada över att välkomna Tieto till GENIVI. Fordonsindustrin drar fördel av att ha ett brett spektrum av företag som arbetar gemensamt för att möjliggöra integration och säkerställa kompatibilitet mellan de många system som finns. Tieto har omfattande och lång erfarenhet av att arbeta med Android, flertalet operativsystem och bidrag till open source. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att uppnå vårt mål att driva standardmetoder för att integrera operativsystem och middleware som finns i den centraliserade och uppkopplade digitala förarmiljön, säger Steven Crumb, VD på GENIVI, i ett pressmeddelande.

Genom samarbetet hoppas den växande sammanslutning på att kunna förenkla arbetet med framtidens olika fordon. Det är också på grund av detta som man söker en bred grupp olika medlemmar från hela världen, som jobbar med allt från Android Automotive och AUTOSAR till Linux och övrig mjukvara för fordon.

Mjukvaru och utvecklingsprojekt för fordon kräver bred expertis inom flera områden, samarbete och öppen källkod för att standardisera och hantera flera operativsystem. Tieto har en lång erfarenhet av att leverera mjukvarukompetens inom olika vertikaler, inklusive fordonsindustrin. Vår ambition är att driva standarder och att aktivt bidra till GENIVI, säger Viet-Anh Pitaval, chef för affärsutveckling inom fordonindustrin, Tieto, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141