23948sdkhjf

Stjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskiner

Stjernberg Automation har levererat en produktionslinje till ett internationellt företag inom stålindustrin.

Produktionslinjen är en av företagets största beställningar hittills, och innefattar laserskärning av material i stål med höga krav på noggrannhet och snabbhet.

– Laserskärcellen vi integrerat i produktionslinjen är en mycket snabb lösning med ett fint skärresultat. Produkten får en slät skäryta utan skägg och är en av marknadens snabbaste skärmaskiner inom applikationen. För att kontrollera skärkvaliteten använder vi vårt egenutvecklade visionsystem som kontrollerar både skägg och utskuren geometri, säger Daniel Pettersson, automationstekniker på Stjernberg Automation, enligt ett pressmeddelande.

Produktionslinjen är en helt digital lösning.

– Det är en mycket användarvänlig lösning. Eftersom maskinen är digital behöver inte nya produkter utvecklas separat, och maskinen är anpassad för en mängd produktmodeller, säger Daniel Pettersson.

Ordern är en av Stjernberg Automations största hittills.

– Då vi utvecklat en av marknadens snabbaste skärmaskiner har det tagit tid, säger Stjernberg Automations vd Gunilla Stjernberg.

– Vi har lagt många månader på att trimma processen för att kunna leverera ett så bra resultat till kunden som möjligt. Detta är den första versionen och nu fortsätter utvecklingen av nästa version som kommer bli ännu snabbare, säger Gunilla Stjernberg vidare.

Stjernberg Automation erbjuder ett totalåtagande för produktionslösningar med automation och laserprocesser optimerade utifrån kundnytta, användarvänlighet och design.

Verksamheten bygger på tre områden; automation, laser och laser+automation.

Företaget levererar både utrustning för laserbearbetning såväl som annan kringutrustning och automation. Det kan vara allt från enklare hanteringsutrustningar till komplexa robotstationer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094