23948sdkhjf

Bättre än förra året för Husqvarna  

Med ett rörelseresultat för tredje kvartalet på 414 miljoner kronor exklusive jämförelsestörande poster redovisar Husqvarna en förbättring jämfört med samma period förra året, då resultatet var 225 miljoner kronor. 

Läs också: Miljömyndighet från EU besökte svenska gjuterier 

Bolagets totala försäljning uppgick till 8 429 miljoner kronor. Motsvarande period förra året uppgick till 8 042 miljoner kronor. 

Försäljningen påverkades negativt i Nordamerika, särskilt för alla hjulburna produkter, men däremot såg man en tillväxt i Europa till följd av en ökad försäljning av robotgräsklippare och andra batteridrivna produkter. 

Samtliga divisioner, Husqvarna, Gardena och Construction, visade ett bättre resultat än för samma period förra året. Divisionen Husqvarna hade ett ökat rörelseresultat som landade på 82 miljoner kronor, efter underabsorption på grund av de lägre volymerna i Nordamerika.  

”Våra omstruktureringsaktiviteter och effektivitetsförbättringar, liksom prishöjningar bidrog till det högre rörelseresultatet,” kommenterar vd och koncernchef Kai Wärn. 

Divisionen Gardena hade ett rörelseresultat på 120 miljoner, och divisionen Construction hade ett rörelseresultat på 229 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.267