23948sdkhjf

Sonstorps Mekaniska har unik svetskompetens

Sonstorps Mekaniska kan nu som enda företag i Sverige stoltsera med certifiering enligt den kanadensiska svetsstandarden, CSA W47.1.

– Vi är helt ensamma om det här i Sverige, säger Mikael Abrahamsson, försäljnings- och marknadsföringschef på företaget, till Metal Supply.

Företagets bas är Hällestad i Östergötland.

– Sedan tidigare finns det bara ett nordiskt företag som har den här standarden och det företaget finns i Finland, säger Mikael Abrahamsson.

Certifieringen har skett för att möta upp de nuvarande samt kommande kraven på kvalificerad svetsning på ett globalt plan.

– Det här är bra för oss att ha i specifika projekt. Våra kunder begär den här kvalificeringen, säger Mikael Abrahamsson.

På den här länken går det att läsa mer om denna standard: https://www.cwbgroup.org/about

– Vi har redan höjt kompetensen i organisationen kring det här genom kurser för våra anställda, säger Mikael Abrahamsson.

Företaget jobbar med större svetsade stålkonstruktioner som har hög klass. De jobbar idag enligt SS-EN ISO 3834-2 och SS-EN ISO 1090.

Företagets svetsning utförs med de flesta förekommande metoder och material.

Delar av företagets produktion är kontrollerad enligt flera klassningssällskap som till exempel Lloyds och Kiwa Inspecta.

Sonstorps Mekaniska grundades 1963. I dag sysselsätter de 45 personer.

De är en renodlad legotillverkare med fokus mot licenssvetsning av stora stålkonstruktioner, lyftverktyg och tryckkärl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.753