23948sdkhjf

Försvarskoncernen Saab stärks av flera ordrar

Försvarskoncernen Saab redovisar ett rörelseresultat på 518 miljoner kronor i det tredje kvartalet (-61).

Omsättningen steg till 7 914 miljoner kronor (6 419).

Orderingången ökade till 9 383 miljoner kronor (4 519).

– Under kvartalet bidrog flera ordrar till den positiva utvecklingen, i första hand ordern från finska försvarsmakten på leverans och integration av ledningssystem till Finlands nya korvetter inom ramen för Squadron 2020-programmet, säger Saabs vd och koncernchef Håkan Buskhe, enligt delårsrapporten.

– För Saab är detta en stor milstolpe då det innebär en referenskund inom avancerade ledningssystem, integration och sensorer. Vidare är detta av stor strategisk vikt för Saab när andra länder ska upphandla den här typen av avancerade system, säger Håkan Buskhe.

– Mindre ordrar fortsatte att växa i jämförelse med tredje kvartalet 2018. Att öka antalet små och medelstora ordrar har varit en målsättning för Saab. Efterfrågan på marknaden är fortsatt stark och framåt ser Saab betydande affärsmöjligheter, säger Håkan Buskhe.

Försäljningstillväxten under 2019 bedöms vara i linje med Saabs långsiktiga finansiella mål som är en årlig organisk tillväxt på fem procent.

Rörelsemarginalen 2019, exklusive väsentliga jämförelsestörande poster, bedöms stärkas jämfört med 2018.

Därmed tar Saab ett ytterligare steg mot sitt långsiktiga finansiella mål som är en rörelsemarginal på tio procent per år över en konjunkturcykel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156