23948sdkhjf

Bravida köper stort kylföretag

Bravida Danmark har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i ICS Industrial Cooling Systems.

Företaget har 67 medarbetare och kontor i Roskilde och Vojens. Förvärvet kräver godkännande av de danska konkurrensmyndigheterna.

ICS är ett av de största kylföretagen i Danmark och är specialister på lösningar för kyla och värme. De har en större serviceorganisation på sina avdelningar i Jylland och på Själland. Förra året omsatte ICS cirka 120 miljoner danska kronor.

– Jag ser mycket fram emot att hälsa ICS medarbetare välkomna till Bravida. ICS verksamhet passar väl in i Bravida och i vårt arbete med att stärka serviceverksamheten i hela Danmark, säger Søren Raun Frahm, regionchef Bravida Danmark, region special, enligt ett pressmeddelande.

– Genom förvärvet får Bravida ta del av företagets kompetenser inom system för fruktmognad, industriell kyla och industriella värmepumpar. Det är kompetenser som efterfrågas mer och mer, säger Søren Raun Frahm.

ICS nuvarande vd, Jan Lund Pedersen, kommenterar förvärvet:

– Vi har många års erfarenhet av design och produktion av större anläggningar för industriell kyla. Vi ser fram emot att bli en del av Bravida. Nu får våra duktiga medarbetare möjlighet att fortsätta utvecklas i en större koncern.

– Det har varit viktigt för oss att hitta en köpare som skapar möjligheter för oss att fortsätta utvecklas, och som ser våra kompetenser som ett specialiserat affärsområde. Det gör att vi fortfarande kan erbjuda våra kunder den bästa servicen.

Förvärvet kräver godkännande av de danska konkurrensmyndigheterna.

Bravida är en stor totalleverantör av service- och installationstjänster i Norden med fler än 11 000 medarbetare.

Företaget finns representerat på ett 160-tal orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079