23948sdkhjf

Maskinbyggaren Examec investerar

Nu är den nya maskinen på plats och igång hos Examec, en DMC 160 FD dB från DMG MORI.

Företaget är baserat i skånska Tomelilla.

– Valet föll på DMG MORI som maskinleverantör för de två senaste investeringarna på grund av att vi handlar direkt av maskintillverkaren och att de själva har en stor egen serviceorganisation, säger Mats Ohlsson som är vd och ägare av bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Först en NTX2000 en B-axelsvarv och nu den här DMC 160 FD dB.

Examec är specialiserat på precisionsdetaljer och avancerat maskinbygge i mindre serier.

Företaget bygger oftast maskiner med högsta krav på tillförlitlighet, där krångel och haveri skulle orsaka allvarliga konsekvenser. Det kan handla om förlorad produktion, livsmedelssäkerhet eller felaktiga vetenskapliga data.

Deras styrka ligger i komplicerade montage och tillverkning av detaljer med högsta precision, gärna större detaljer. Från konstruktion och projektledning till el, automation och slutprovning. Företaget har allt under ett tak.

Som systemleverantör till större internationella företag har de ofta ett helhetsansvar och levererar större moduler direkt till sin klients produktionsflöde.

Företagets höga kvalitet och leveransprecision bygger på ett välutvecklat ledningssystem enligt principerna i Lean Manufacturing.

Examecs mätlab, med bland annat en större koordinatmätmaskin, verifierar att de håller det som utlovats.

De bygger till exempel hela moduler till större tryckpressar och har mycket hög kompetens när det gäller att tillverka valsar med högsta precision.

I företaget finns ett gäng duktiga yrkesmän och kvinnor som har högt utvecklad yrkeskunskap med hög ambitionsnivå och serviceanda.

Examec har en modern och välhållen maskinpark. De konstruerar i Solid Works, Pro Engineer, Auto Cad och Vector Works.

Och någon gång kan det till exempel hända att en bagarmästare vars degskruv har havererat, står i dörren med en bekymrad uppsyn. Det är klart att företaget fixar det också.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078