23948sdkhjf

Stort intresse för köp av anrikt verkstadsbolag

I fredags var sista dagen för att lämna in anbud på det konkursdrabbade och anrika företaget Ramnäs bruk. Och en räddning ser ut att vara möjlig, då konkursförvaltaren fått in 30 anbud. 

Det var i mitten av oktober som kättingtillverkaren Ramnäs bruk meddelade att man inte kunde betala sina skulder i den takt som de förfaller, och därför ansökte om konkurs.  

Konkursförvaltaren har däremot haft gott hopp om att kunna sälja hela verksamheten som den är, och i fredags var sista dagen för att lämna in anbud på företaget. 

– Efter det har jag samtalat med banken och vi har gemensamt valt att gå vidare med tre olika budgivare. Det är en utländsk budgivare, ett Stockholmsbaserat företag och en konstellation från Västeråstrakten. Samtliga spekulanter har sagt till oss att de avser driva verksamheten vidare, om inte direkt så i vart fall senare, säger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson. 

Till tidningen VLT berättar han att man valt att aktivt sortera ut företag som varit intresserade av att köpa det drygt 400 år gamla företaget för att stycka det. 

Den 15 februari hoppas konkursförvaltaren att ha en köpare. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078