23948sdkhjf

Scania bygger nytt gjuteri – SPM fixar kompressorerna 

När Scania nu är i slutfasen av bygget av sitt nya gjuteri för motorblock i Södertälje går SPM Instrument in och levererar fyra skruvkompressorer. 

SPM levererar och installerar fyra skruvkompressorer på 300 kw vardera från Kaeser Kompressorer. Systemet har sexton kanaler och mäter vibrations- och stötpulsnivåer med hjälp av kombinationsgivaren DuoTech, som kombinerar de patenterade mätmetoderna HD ENV och SPM HD i samma sensor. 

–  Sedan tidigare har vi ett flertal installationer från SPM för online övervakning av kritisk produktionsutrustning. Vi har även ett flertal handhållna instrument från SPM. En stor fördel är att Intellinova Parallel och de handhållna instrumenten använder samma mjukvara, så all information hamnar i samma system. SPM har varit mycket lyhörda kring våra idéer och behov; många funktioner som vi efterfrågat har de utvecklat och haft med när de uppdaterat sina hårdvaror och mjukvaror. Detta stämmer bra ihop med Scanias filosofi att vi tillsammans med våra underleverantörer samarbetar och utvecklar saker tillsammans, en win-win situation, säger Anders Ramström, senior underhållsingenjör på Scania Industrial Maintenance. 

Totalt kommer sju DuoTech och en varvtalsgivare att installeras på var och en av kompressorerna som hanteras av två mätenheter för övervakning av lager- och smörjkondition samt drev och trycksteg. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079