23948sdkhjf

Och vinnarna är...

Under fredagen avgjordes Ungdoms-SM i CNC-teknik och vinnarna hyllades vid en prisceremoni på mässan Elmia Subcontractor.

Fokuset var totalt under finalen i Ungdoms-SM i CNC-teknik, det enda som hördes var ljudet från CNC-maskinerna. I början av veckan var de åtta lag men efter en intensiv vecka var det bara två lag kvar till fredagens final på Elmia Subcontractor. 

Och vinnarna är... Mälardalens Tekniska Gymnasium med Maria Tsychkova och Alexander Johnsson. Vi var med vid priscermonin och fick också några ord med vinnarna direkt efteråt.

– Det är knappt jag har fattat det än även om jag håller pokalen i handen, sade Maria Tsychkova.

– Det var nervöst då det var väldigt jämt, sade Alexander Johnsson.

Leila Khammari, projektledare från Skärteknikcentrum intervjuar Maria Tsychkova och Alexander Johnsson vinnarna i Ungdoms-SM CNC-teknik 2019. 

De var inte övertygade om att de skulle vinna då kampen var stenhård in i det sista med det andra finallaget med Lukas Eliasson och Carl Linder-Lood från SKF Industrigymnasium.

Vinnarna berättade att det var en svår tidspress och att de inte riktigt lyckades få till alla moment, men de såg också att motståndarna också hade samma utmaning. De tyckte att fler skolor borde vara med. 

– Det är bra marknadsföring för skolan och det ger mer motivation för eleverna att utvecklas i kurserna, förklarade Alexander Johnsson. 

– Man tror inte alltid att man är så duktig men så får man visa för sig själv att man kan, sade Maria Tsychkova. 

De ska nu ladda upp till yrkes-SM genom att plugga mer och tycker det ska bli spännande. 

Alla finalister från i år samt finalisterna från förra året har nämligen också kvalificerat sig för yrkes-SM som hålls under 2020.

Ungdoms-SM i CNC-teknik är en del i Skärteknikcentrum Sveriges verksamhet men för att allt ska kunna genomföras så har många andra företag och organisationer varit partner till tävlingen.

— Det här är ett jätteviktigt arrangemang för att ungdomar, som intresserat sig för en framtid inom industri, ska känna sig bekräftade och bli nyfikna på branschens möjligheter, sade Leila Khammari, projektledare

Andrapristagarna Lukas Eliasson och Carl Linder-Lood från SKF Industrigymnasium in action under tävlingen. Foto: Martin Wänerholm

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083