23948sdkhjf

Saab tar hem stor affär i Tyskland

Försvarskoncernen Saab har tecknat ett kontrakt med den tyska armén för att förse det tyska träningscentret Gefechtsübungszentrum Heer (GÜZ) med support mellan 2020-2026.

Ordervärdet på kontraktet är 870 miljoner kronor.

Kontraktet innefattar hantering och underhåll på träningscentrets utrustning, kommunikationsinfrastruktur och kontrollcenter. Saab kommer sköta den övergripande driften av GÜZ.

Det innefattar även logistiksupport, som service av fordon och radioutrustning, förvaring och hantering av vapen och ammunition, samt transport av militärpersonal.

För att möjliggöra leverans av kontraktet kommer Saab samarbeta med det tyska företaget Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) som även var Saabs samarbetspartner då Saab skötte driften av GÜZ 2004-2008.

– Det här kontraktet stärker vår position i Tyskland och visar den breda kunskapen och expertisen som finns inom Saab. Det ökar Saabs närvaro i Tyskland och bekräftar vårt åtagande gentemot den tyska kunden, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, enligt ett pressmeddelande.

På träningscentret GÜZ tränar man förutom den tyska armén, även andra länder som använder sig av Saabs träningssystem, som exempelvis Nederländerna, Österrike, Tjeckien, USA:s sjunde armé och under 2020 även Storbritannien.

– Vi är glada över att vi fått kontraktet för att sköta driften av GÜZ. Inom Saab har vi flera års erfarenhet av att leverera support av träningscenter till stora kunder inom NATO. Vi ser fram emot ett bra samarbete med den operativa personalen på GÜZ, både den tyska försvarsmakten och våra nya kollegor, säger Åsa Thegström, chef för affärsenheten Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

Affärsenheten Training & Simulation utvecklar, tillverkar och marknadsför avancerad militär träningsutrustning, som lasersimulatorsystem, instrumenterade utbildningssystem och målutrustning, samt tillhandahåller service och underhåll för de levererade systemen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093