23948sdkhjf

Nya lokaler och maskiner – men redan trångbodda

I maj i år flyttade förpackningstillverkaren Spitze från lokalerna man haft i tolv år. I samband med det uppgraderades stora delar av maskinparken, och en storinvestering på teknik från Schunk gjordes. 

– Vi har investerat stort i samband med flytten. Vi hade en del gamla maskiner och det var helt enkelt dags att byta ut dem mot moderna maskiner av högre klass. Sedan behövde vi också titta på andra delar, till exempel hur vi kunde få ut mer av våra maskiner. Vi investerade därför även i ett nollpunktssystem från Schunk till vår nya fräsmaskin och det blev ett rejält lyft för oss, säger Spitzes vd Peter Kjellberg. 

Företaget, som grundades 2005, utvecklar och producerar förpackningsmaskiner för kartong och wellpapp. IKEA är i dag den enskilt största kunden. 

Trots att man tidigare i år flyttade från 600 till 1 500 kvm så har man redan vuxit ur lokalerna. 

– Vi tittar redan på nästa steg med att bygga ut. Vi köpte tomt så att vi kunde expandera. Men tills det blir klart har vi fått titta på alla delar i vår verksamhet för att effektivisera och förbättra. En del i processen har varit att investera i Schunks nollpunktssystem VERO-S NSE3 som vi använder i vår nya femaxliga fräsmaskin, en DMG Mori CMX 50U. För oss har det varit viktigt att korta ner ställtiderna. Med nya maskiner och nollpunktssystemet har vi ökat vår kapacitet mångdubbelt men det räcker faktiskt inte. Vi har fullt ös på produktionen men har ibland svårt att leverera detaljer till oss själva, säger Peter Kjellberg. 

Planeringen av utbyggnaden är i full gång och Peter Kjellberg ser med stor tillförsikt på framtiden. 

– Vi tror att vi kommer att ha ännu mer att göra och öka vår omsättning. Vi kommer att påbörja utbyggnaden av våra lokaler och med tiden byta ut gamla maskiner mot nya. Vi kommer också att behöva investera i dubbla uppsättningar av Schunks nollpunktssystem VERO-S NSE3 så att vi kan förrigga. Det är viktigt att kapa downtiderna när vi ställer om. Vi kommer också att titta på automation. Vår nya fräsmaskin är förberedd för robot och automation och det är något som vi kommer att behöva framöver. I dag kan man bygga automation på väldigt korta serier och det kommer att ge oss en än större flexibilitet. Vi vill vara väl rustade inför framtiden, säger han. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078