23948sdkhjf

Freja ger digital trygghet för företagare

Ett gemensamt eID för e-tjänster ska underlätta för företagare. Från den 14 december 2019 kommer Freja eID+ stödjas för e-tjänster hos Bolagsverket och Verksamt.se.

Freja eID skapar bättre förutsättningar för digital trygghet och kontroll över digitala aktiviteter som företagare utför hos Bolagsverket och Verksamt.se. På Freja eID Mina Sidor kan användaren se sina inloggningar, e-underskrifter och vilka personuppgifter som lagras.

Bolagsverket registrerar företag, ändringar i företag, tar emot årsredovisningar och erbjuder information och digitala tjänster som ska underlätta för företagare. Nu kommer det gå att logga in i Bolagsverkets app med Freja eID. Under 2018 hade Bolagsverket ungefär 250 000 unika användare per månad.

Verksamt.se drivs gemensamt av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket som en del av myndighetssamarbetet Starta och driva företag. Verksamt.se erbjuder företagare samlad information från över 45 myndigheter och möjlighet att med Freja eID uträtta många av de företagsärenden man behöver göra hos myndigheter. Hittills i år har mer än 500 000 signeringar av ärenden utförts med e-legitimation på Verksamt.se.

– Med Freja eID och de e-tjänster som Bolagsverket och Verksamt.se erbjuder kan företagare snabbare, tryggare och med ett större mått av kontroll utföra företagsärenden hos myndigheter och få tid över till att driva sitt företag framåt. I samband med detta breddar vi antalet myndighetstjänster som stödjer Freja eID och ökar nyttan för våra användare, säger Verisecs vd Johan Henrikson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064