23948sdkhjf

Nytt robotcenter invigt – ska inspirera företag 

Under fredagen tillkännagav ABB öppnandet av sitt nya ”Robotics Experience Center” i Västerås, där över 25 robotar ska inspirera tillverkande industriföretag genom robotteknik och automation. 

Läs också: ABB – ”Mycket osäkerhet återstår”

På den 1 000 kvadratmeter stora anläggningen i Västerås kan företag inspireras och testa allt från svetsprogrammering till ABB:s kollaborativa lösningar. 

– Vårt nya Robotics Experience Center har byggts för att dela ABB:s kunnande, teknologi och erfarenhet inom robotautomation med våra kunder, universitet och högskolor, ingenjörer och produktionsexperter från olika industrier runt om i landet. Vi vill tillsammans med dem utveckla innovativa lösningar för ett konkurrenskraftigt Sverige”, säger Dennis Helfridsson, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation i Sverige och tillträdande vd för ABB Sverige. 

Robotics Experience Center invigdes officiellt av Emil Högberg, statssekreterare till näringsminister Ibrahim Baylan, Minoo Akhtarzand, landshövding i Västmanlands län och Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande i Västerås stad, tillsammans med Johan Söderström, vd för ABB Sverige och andra representanter från bolaget. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062