23948sdkhjf

Stor affär till maskintillverkaren Mycronic

Mycronic har tagit hem en order på en Prexision 800 Evo maskritare för bildskärmstillämpningar samt ett Prexision MMS mätsystem för kvalitetssäkring av avancerade fotomasker.

Ordern kommer från en befintlig kund i Asien och har ett värde i intervallet 43–48 miljoner dollar. Det motsvarar 405-450 miljoner kronor.

Leveransen av Prexision 800 Evo är planerad till det tredje kvartalet 2020 och Prexision MMS till det andra kvartalet 2021.

Mycronic erbjuder maskritare för tillverkning av fotomasker inom flera tillämpningsområden.

Dessa utgörs av bildskärmstillverkning (TV, smarta telefoner och surfplattor) och tillämpningar inom multi-purpose-marknaden, ett brett segment som omfattar många olika tillämpningsområden.

Utöver detta har Mycronic nyligen lanserat SLX, en ny lasermaskritare för halvledarindustrin.

En fullt utrustad Prexision 800 Evo kan, med bibehållen produktivitet, åstadkomma närmare 25 procent mer kompakta mönsterdesigner än vad som tidigare har varit möjligt.

Det säkerställer en effektiv produktion av de mest avancerade och kritiska fotomaskerna för AMOLED-bildskärmar till smarta telefoner och surfplattor.

Prexision MMS är det mest avancerade mätinstrumentet på marknaden och används för att säkerställa fotomaskernas kvalitet i termer av mönsterpositionering.

Genom att kombinera Prexision 800 Evo med Prexision MMS kan resultatet förbättras ytterligare, vilket är särskilt viktigt för AMOLED-bildskärmar eftersom kraven på fotomasken är högre jämför med LCD-bildskärmar.

– Det är glädjande att erhålla den tredje ordern på en Prexision 800 Evo, Mycronics mest avancerade maskritare, tillsammans med en order på en Prexision MMS. Detta ger kunden tillgång till den kombination av Prexision maskritare och Prexision mätinstrument som har blivit industristandard för produktion av de mest avancerade fotomaskerna, säger Charlott Samuelsson, Sr VP Pattern Generators på Mycronic, enligt ett pressmeddelande.

Mycronic är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning till elektronikindustrin.

Huvudkontoret ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland och USA.

Företagets aktie handlas på Nasdaq Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11