23948sdkhjf

"Framtiden är elektrisk"

Volkswagen hade inte trott att det skulle gå så fort. De räknade med att ha producerat en miljon elbilar först år 2025. Nu ser det ut som om den siffran är uppnådd redan 2023.

33 miljarder euro investeras inom e-mobilitet i hela koncernen fram till år 2024, varav 11 miljarder euro i märket Volkswagen. Märket förväntar sig att 1,5 miljoner elbilar kommer att produceras år 2025.

− År 2020 blir ett viktigt år för omvandlingen av Volkswagen. Med marknadslanseringen av ID.3 och andra attraktiva modeller i ID.-familjen kommer märkets elbilsoffensiv också att bli synlig på vägarna, säger Thomas Ulbrich, styrelseledamot för märket Volkswagen med ansvar för e-mobilitet.

Modellen ID.3 kommer att finnas på marknaden från sommaren 2020. Andra medlemmar kommer också att läggas till ID.-familjen.

I mitten av december levererade märket Volkswagen den 250 000:e elektrifierade bilen sedan introduktionen av e-up! 2013. Hälften av kunderna har valt en helt eldriven bil och den andra hälften en laddhybrid.

− Med den 250 000:e elektrifierade bilen har Volkswagen nått en viktig milstolpe på vägen mot en koldioxidneutral rörlighet. Speciellt alla helt eldrivna bilar, som vår nya ID.-familj, är svaret på de stora utmaningarna i vår tid. De erbjuder betydande körglädje och fördelar som vi bara kunde drömma om för några år sedan. De har en koldioxidneutral balans, erbjuder mer utrymme jämfört med andra bilar i samma storlek, de är tysta, mycket effektiva, ekonomiska och billiga att underhålla. Därför kommer vi att sälja de nästa 250 000 elektrifierade bilarna på en betydligt kortare tid. Hos Volkswagen är vi övertygade om att framtiden är elektrisk, säger Jürgen Stackmann, styrelseledamot för märket Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093