23948sdkhjf

3dp-branschen jublar

Myndigheten för yrkeshögskoleutbildningar har godkänt Campus Värnamo och Jönköping University ansökan om att få startat en ny yrkeshögskoleutbildning för Kvalificerade 3D-printtekniker.

Utbildningen vilken tar fart i augusti 2020, är en 2-årig yrkeshögskoleutbildning som leder till kompetenser för att arbeta med hela 3D-printprocessen, allt från konstruktion till efterarbete, samt kunna välja teknik och material ur ett hållbarhetsperspektiv.  

Utbildningen har beviljats tre starter. 

-I den mest expansiva tillväxtbranschen globalt, 3DP, är det av yttersta vikt att Sverige och regionen befäster och utvecklar sin position. Behovet hos kunder ökar dramatiskt i samband med ökade möjligheter att använda 3DP som en produktionsmetod. Det finns idag ett kraftigt underskott på kompetens vilket begränsar vår verksamhet. Det är mycket glädjande att utbildningen blivit beviljad både för oss och branschen, säger Henrik Lundell, vd för Prototal AB. 

-Materialutvecklingen inom 3DP öppnar upp för mer hållbara råvaror. Utvecklingen går mot att polymerer blandas med exempelvis restprodukter från skogs- och lantbruk. Intresset växer ständig i nya kundgrupper. Mycket glädjande att utbildningen startar då kompetensen är viktig för att vi ska klara vår tillväxt, säger Stefan Ek, delägare i BLB Industries AB. 

Källa: Campus Värnamo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078