23948sdkhjf

Husqvarnas nya vd och koncernchef utsedd 

Kai Wärns efterträdare som högste chef för verkstadsbolaget Husqvarna är nu utsedd. I april tillträder Henric Andersson som vd och koncernchef. 

– Jag är stolt över det vi har åstadkommit beträffande förstärkningen av vår konkurrenskraft, speciellt inom områden som robotgräsklippare, omställningen från bensin till batteriprodukter och teknologi inklusive uppkopplade lösningar som Smart Garden. Vi har också genomfört organisatoriskt transformativa förändringar i syfte att öka fokus på våra slutkunder och viktiga varumärken, som vi genomfört via vår Divisionsstruktur, säger Kai Wärn. 

Henric Andersson har varit medlem av koncernledningen sedan 2012, och är just nu divisionschef för Construction Division i Husqvarna Group. 

– Jag är väldigt glad att vår nya koncernchef och vd för Husqvarna Group, Henric Andersson, har arbetat och utvecklats inom gruppen under 22 år. Henric är en stark och välrenommerad ledare med starkt affärs och teknikfokus. Han har en väldigt bred erfarenhet inom gruppen och har innehaft ett antal roller inom kommersiell park och trädgårdsskötsel, inom Husqvarna Construction och inom koncernens teknologienhet innan han utnämndes till Divisionschef, Construction Division år 2015, som han framgångsrikt har utvecklat”, säger Tom Johnstone, styrelseordförande i Husqvarna. 

Henric Andersson kommer tillträda sin nya roll i samband med att Kai Wärn avslutar sin anställning på bolagsstämman den 2 april 2020. Kai Wärn kommer att fortsätta som senior rådgivare till styrelsen under 2020. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08