23948sdkhjf

ABB-chef tar plats i WASP 

ABB Sveriges forskningschef Mikael Dahlgren har blivit invald i Sveriges största forskningsprogram, Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program, WASP. 

– Det känns väldigt spännande och roligt både för ABB och mig att få vara med i styrelsen för det här viktiga programmet och att få bidra till WASP:s vision att stärka Sveriges kompetensbas inom AI, autonoma system och mjukvara. Det är också områden som vi på ABB satsar långsiktigt på i vår forskning för en hållbar samhällsutveckling, säger Mikael Dahlgren, forskningschef för ABB Sverige.  

Den 1 januari tog Mikael Dahlgren över Alf Isakssons post i forskningsstyrelsen. 

– Det är fantastiskt bra att vi genom vår forskningschef Mikael Dahlgren får fortsatt representation i WASP:s styrelse. Att ligga i framkant när det gäller forskning och utveckling är oerhört viktigt för Sverige, och självklart även för oss på ABB. Tillsammans stärker näringslivet och akademin konkurrenskraften i landet med en stark satsning på innovation för framtidens hållbara och digitala industri, säger Dennis Helfridsson, vd för ABB Sverige. 

WASP initierades 2014 och har Linköpings universitet som värduniversitet. I och med det senaste beslutet om att fortsätta pågår det nu till och med år 2029, med en total budget på 5,5 miljarder kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094