23948sdkhjf

Tre månaders tystnad – nu är Ramnäs Bruk igång

I oktober förra året gick ett av Sveriges äldsta bolag, kättingtillverkaren Ramnäs bruk, i konkurs. Men en nygammal räddning gick att hitta, och efter att ha stått still i tre månader är nu produktionen igång igen. 

Det var i mitten av oktober som kättingtillverkaren Ramnäs bruk meddelade att man inte kunde betala sina skulder i den takt som de förfaller, och därför ansökte om konkurs.   

50 anställda drabbades av nedläggningen när bruket, som haft verksamhet i någon form sedan 1590, upphörde sin produktion. 

Men redan i slutet av november, dryga månaden efter konkursen, kunde konkursförvaltaren meddela att en lösning fanns på plats. Brukets tidigare vd Magnus Westher gick in med ett nytt ägarbolag och köpte verksamheten. 

– Nu blir det inte nedmonterat och sålt för skrot. Det har tagits omhand för att drivas vidare men exakt vad det innebär det får vi se, sa Magnus Westher till SVT då. 

I början av december gick köpet igenom, och nu har produktionen startat ipp så smått igen. 

– Nu börjar vi om från början, i den takt marknaden tillåter, säger Magnus Westher till SVT. 

Ett tiotal personer har återanställts, men Magnus Westher har gott hopp om att en växande efterfrågan ska göra att de snart kan ha runt 50 anställda igen. 

– Flera oberoende rapporter visar att marknaden för flytande vindkraftverk kommer att ta fart och med ökar efterfrågan på den typ av kätting vi tillverkar, säger han till SVT. 

What do you want to do ?
New mailCopy
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094