23948sdkhjf

Batteritillverkarens nya monteringslina får godkänt 

Alelion, batteritillverkare med bas i Göteborg, har fått kvalitén hos sina nya flexibelt modulbaserade batterier bekräftade av tester gjorda av forskningsinstitutet Rise. Nu möter batterierna alla krav för att få ett transportgodkännande, UN 38.3. 

– Det här bekräftar kvalitén från vår nya tillverkningslina och innebär att vi kan använda olika typer av celler, från en bredare underleverantörsbas, och även konfigurera modulerna för att på så sätt få den kundanpassning som krävs, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems. 

Batterimodulerna byggs utifrån olika typer av celler och konfigurationer på Alelions egen högt automatiserade monteringslina. 

– Som liten tillverkare är vi sårbara om vi bara kan använda oss av en enda celltyp och en enda underleverantör. Den ökade flexibiliteten stödjer nu också vår nya strategiska inriktning som innebär att vi kan jobba mer kundnära och inom segment där vi får större utväxling på vår långa erfarenhet och vårt stora tekniska kunnande, såsom inom högspänningsbatterier för specialfordon, säger Åsa Nordström. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156